Novosti

20. septembar 2024.

Najbolji učitelji i online mentori prema mišljenju studenata 2023/2024

Među više od 250 učitelja i online mentora koji svojim predanim i izvrsnim pedagoškim radom te uvođenjem savremenih nastavnih metoda i pristupa podstiču aktivnost studenata i tako poboljšavaju kvalitet njihovih studijskih rezultata, studenti su izabrali najbolje u studijskoj godini 2023/2024:

Najbolja učiteljica 2023/2024 u bachelor studijskim programima je pred. Mateja Savić

Mateja Savić je u studijskoj godini 2023/2024 vodila studente bachelor studijskih programa pri predmetu Radno i socijalno pravo.

Povodom dobijanja naslova izjavila je:
 „Vest da su me studentkinje i studenti bachelor programa DOBA fakulteta izabrali za učiteljicu ove studijske godine izuzetno me obradovala jer volim raditi s Vama i velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu biti deo Vašeg studijskog puta. Takođe se zahvaljujem DOBA fakultetu i njegovom rukovodstvu na ukazanom poverenju te stručnim saradnicima koji omogućuju studije na tako visokom nivou. Nastaviću da se trudim opravdati Vaše poverenje.“

>> Pregled video izjave



Najbolji učitelj 2023/2024 u master studijskim programima je dr. Aidan Cerar

Dr. Aidan Cerar je u studijskoj godini 2023/2024 vodio studente master studijskih programa pri predmetima Komuniciranje, participacija i uključenost učesnika u vođenju pametnih gradova te Integrisani održivi razvoj i prostorno planiranje.

Povodom dobijanja naslova izjavio je:
„Poštovane studentkinje i studenti, lepo vam se zahvaljujem što ste me izabrali za najboljeg učitelja. To mi puno znači. Nadam se da će znanja koja stičete na studijskom programu Menadžment pametnih gradova doprineti tome da slovenački gradovi i mesta budu još prijatniji za život i još više po meri ljudi.“

>> Pregled video izjave



Najbolji učitelj 2023/2024 u doktorskom studijskom programu je doc. dr. Marko Divjak

Dr. Marko Divjak je u studijskoj godini 2023/2024 vodio studente doktorskog studijskog programa pri predmetima Seminar za pripremu dispozicije i Seminar za pripremu disertacije.

Povodom dobijanja naslova izjavio je:
„Vest da su me studenti ponovo izabrali za najboljeg učitelja u doktorskom programu me vrlo obradovala i istovremeno pomalo iznenadila jer kao akademski rukovodilac doktorskog programa znam da i ostali učitelji rade na vrlo visokom nivou i da je 'konkurencija' vrlo izjednačena. Rad sa doktorskim studentima je drugačiji od rada sa studentima na nižim nivoima studija: 1) zbog zahtevnosti programa rad je svakako složeniji i intenzivniji (ponekad i naporan); 2) zbog relativno malog broja doktorskih studenata saradnja može biti više individualizovana i prilagođena specifičnostima pojedinih studenata; i zbog toga imamo učitelji priliku bolje upoznati studente. Takav način rada mi je lično vrlo blizak. Najsrećniji i najponosniji sam kada vidim kakav napredak studenti postignu tokom studija i u procesu izrade doktorske disertacije. “

>> Pregled video izjave


Najbolja online mentorica u Srbiji 2023/2024 po mišljenju studenata je Marija Torbica

Marija Torbica je u studijskoj godini 2023/2024 motivirala i usmjeravala studente bachelor studijskih programa kod predmeta Ekonomika, Interno komuniciranje, Lični menadžment i komunikacija iPorodično preduzetništvo.

Povodom dobivanja naslova izjavila je:
»Izuzetno sam ponosna na izbor za naj mentora i ove studijske godine, a naročito jer priznanje dolazi od studenata, koji predstavljaju temelj fakulteta, i sa kojima naša zajednička misija – očuvanje standarda fakulteta, usvajanje novih znanja i veština i uspešan kolaborativni rad, donose odlične rezultate, na koje smo svi ponosni. Kao deo tima koji vodi brigu o studentima i kojima su oni najvažnija karika u procesu studija, na svakom predmetu zajedno sa profesorima i akademskim saradnicama se trudim da ispunim njihova očekivanja od studija, i na tome svi zajedno radimo svakoga dana i kroz svaki korak našeg rada u izvođenju jednog predmeta. Motivacija, pomoć i prisustvo u svakom trenutku, za svakog studenta ponaosob, na jedan topao i personalizovan način je podrška koja je naš svakodnevni zadatak u kome se trudimo da budemo uspešni i prepoznatljivi.«

>> Pregled video izjave

Najbolje online mentorice u Sloveniji i u Hrvatskoj u studijskoj godini 2023/2024 prema izboru studenata su: 

  • Polonca Kužner u Sloveniji i
  • i Petra Šola u Hrvatskoj.

Najboljim visokoškolskim učiteljima i online mentorima u 2023/2024 zahvaljujemo se na njihovoj angažovanosti i stručnosti koju cene i naši studenti. Svojim radom i stručnim znanjem obogatili su studente znanjem i kompetencijama potrebnim za razvoj njihove karijere.

Svima čestitamo na laskavim titulama.

Informativni dani i savetovanja
Informativni dani i savetovanja
Podelite
Podelite
Online studije
Online studije
Želim dodatne informacije
Želim dodatne informacije
Deli